Sandvik Ranger DXi edustaa uutta pintaporauslaitteiden sukupolvea, jonka ominaisuudet tehostavat porausprosessia. Omalta osaltaan tehokkuutta lisää uusi ohjaamo, joka on ergonominen, hiljainen ja tilava.

Muodonmuutos on ollut mukana uuden laitesukupolven muotoilussa ensimmäisistä konsepteista aina tuotantoon saattamiseen saakka. Uusi Ranger DXi on suunniteltu alusta saakka luokkansa tehokkaimmaksi ja myös muotoilun ohjenuorana on ollut mahdollistaa käyttäjän toimiminen väsymättä, ergonomisessa ja mukavassa ympäristössä.

Uuden iCab ohjaamon layout on rakennettu kuljettajan ympärille. Ohjaamo on tilavasti mitoitettu, operaattorille ja kouluttajalle on järjestetty mahdollisimman hyvät tilat ja ohjaamoon nousu on turvallista ja helppoa eteenpäin kallistetun etuikkunan ansiosta. Näkyvyys on erinomainen ja hyvien työskentelyolosuhteiden ylläpito on myös tehty vaivattomaksi: ilmastoinnin suodattimiin pääsee hyvin käsiksi ja ohjaamon lattia on helposti puhdistettavissa kynnyksettömän oviaukon ansiosta. Ohjaamon verhoilumateriaalit on valittu niin, että ne kestävät väsymättä haastavissa työskentelyolosuhteissa.

Muotoiluprosessissa käytettiin hyväksi ohjaamosta rakennettua 1:1 mock-up –mallia. Sen avulla käyttäjät ja asiantuntijat pääsivät jo hyvin aikaisessa vaiheessa arvioimaan realistisesti mm. ergonomiaa, tiloja ja näkyvyysalueita ja ohjaamaan suunnittelua oikeaan suuntaan. Malli toimi myös alustana projektiryhmän ideointi- ja suunnittelupalavereille sekä katselmuksille. Myös hallintalaitteita  voitiin suunnitella ja arvioida aidon tuntuisessa käyttöympäristössä.

Kauaskantoinen muotoilu näkyy myös tuotannon tehokkuutena. Katteet koostuvat modulaarisista osista, joita voidaan käyttää erikokoisissa laitteissa rajaamalla ja aukottamalla ne laitetyypin mukaan. Osien sarjakoko kasvaa ja investoinnit voidaan hyödyntää koko mallisarjassa. Viimeistelty ja vaikuttava ulkoasu ovat linjassa laitteen suorituskyvyn kanssa.

Uusi Ranger DXi on ensimmäinen uuden älylaitesukupolven tuote, jossa suorituskyky ja uuden sukupolven muotokieli kohtaavat toisensa.