Asiakastarina Sinituote Oy

Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Sinituote panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja tuo jatkuvasti markkinoille uusia välineitä kodin siivouksen, järjestyksen ja toimivuuden ylläpitoon. Yrityksen tavoitteena on tehdä suomalaisten kotien arjesta helpompaa.
Marika Karppinen / Tuotepäällikkö / Sinituote Oy

Olen ollut Muodonmuutoksen kanssa yhteistyössä vuodesta 2000, kun tulin Sinituotteelle, mutta Muodonmuutoksella on ollut Sinituotteen kanssa jo aikaisemmin yhteistyötä (CG mistä vuodesta lähtien?).

Olemme hyötyneet Muodonmuutoksen käytöstä siten, että tuotteet ovat hyvän näköisiä. Vaikka mennään toiminnallisuus edellä, niin tuote myy paremmin kun se on miellyttävän näköinen. Oli tuote mikä tahansa. Muotoilun kanssa käsi kädessä on kulkenut tuotannon suunnittelu – yhteistyössä on mietitty sellaisia rakenteita, jotka toimivat meidän tuotannossa. On tietenkin kauhean tärkeä asia, että on voitu tehdä kustannustehokkaita tuotteita.

Hyvä esimerkki onnistuneesta muotoilusta on meidän rikkasetti, joka on ollut markkinoilla jo yli 20 vuotta. Muodonmuutos on suunnitellut alkuperäisen mallin, ja nyt siihen on tehty facelift.

”Se on meidän myydyin tuote. Se on aika hyvä mittari busineksessa, että jos tuote myy hyvin, niin silloin on myös muotoilu onnistunut. ”

Toiminnallisuus ja ulkonäkö, koko se paketti. Ja tosiaan siitä on saatu tuotannossa tehokas, jotta se pystytään hyvään hintaan valmistamaan. Se ei ole ollut mikään yhden vuoden hittituote, vaan alkuperäinen design on ollut niin hyvä, että se on kestänyt tänne asti.

Kun on tehty pitkään yhteistyötä, niin aletaan jo tuntemaan toisemme aika hyvin. Ne ehdotukset, joita meille tehdään, ovat yleensä jo lähellä jo sitä lopullista totuutta. Tiedetään jo mikä on mahdollista meidän tuotannossa.

Välillä on ollut tosi kiireellisiä juttuja, ja silloin on ollut hyvä, kun Muodonmuutoksen puolelta on tullut aloitetta asioiden eteenpäin viemiseen. Monesti sieltä on esimerkiksi jo tilattu protot valmiiksi, kun on tiedetty, että meillä on kiire aikataulu. Aina ei itse ehdi hoitaa kaikkea, niin silloin on hyvä, että käytetään maalaisjärkeä, että näin pitää tehdä, jotta päästään projektissa eteenpäin.

Ihmiset ovat sellaisia, joiden kanssa on helppo tulla toimeen. Sellaisia vastaanottavaisia, ja kuitenkin uskaltavat esittää eriäviä mielipiteitään. Ja kun on pieni yritys, niin on helppo heidän kanssaan toimia, kun joustavuutta löytyy. Oikeastaan kaikki osa-alueet siinä yhteistyössä ovat toimineet hyvin. Ja sen takia me ollaan näin pitkään tehtykin yhteistyötä.

”Kun on homma toiminut, niin ei ole kauheasti tarvetta ollut muita toimistoja käyttää. Voin kyllä suositella kenelle vaan tämän toimiston käyttöä.”